CDI
  slide
  Prezantimi i projektit “Monitorimi dhe Mbështetja e reformave të Shqipërisë në rrugën e saj drejt BE” (ALBE)
  5 Mars 2019
  “I bëj thirrje shoqëri së civile shqiptare të krijojë një rrjet të organizatave për të monitoruar përparimin drejt hapjes së negociatave” deklaroi Ambasadori i EU, Luigi Soreca, gjatë takimit prezantues të ALBE, një nismë e organizatave shqiptare ... Lexo më shumë
  slide
  Në Parlamentin Evropian prezantohet “Monitorimi i Procesit të Berlinit: nga Parisi në Trieste”
  22.03.2017
  Më 22 Mars, Drejtori i ShtetiWeb, Z. Ardian Haçkaj prezantoi në Parlamentin Evropian rezultatet e studimit “Monitorimi i Procesit të Berlinit: nga Parisi në Trieste”. Mikpritësit e takimit ishin Europarlamentarët Tanja Fajon dhe Knut Fleckenstein.Hackaj e cilësoi Procesin e Berlint si një proces komplementar dhe mbështetës të procesit të zgjerimit,.... Lexo më shumë
  slide
  PROJEKTI SAGOV – QEVERISJA E KONEKTIVITETIT NË ADRIATIKUN JUGOR
  Njoftim për Shtyp Podgoricë, 25 Janar 2019 Zona e Adriatikut Jugor është një zonë e rëndësishme tranzitore midis Italisë, Shqipërisë dhe Malit të Zi. Pavarësisht kësaj, kjo zonë nuk është e përfaqësuar mjaftueshëm në Axhendën Evropiane të Konektivitetit.... Lexo më shumë
  slide
  Call for a Research Expert in the areas of Chapters 23 and 24
  01/02/2019
  ‘Preparing and Supporting Albania for EU Accession Process’ is a project implemented by Cooperation and Development Institute. The project aims to contribute qualitatively to the independent monitoring of the country’s progress towards the official opening of accession negotiations.... Read more
  slide
  Call for Applications: Project Manager
  15.01.2019
  Cooperation and Development Institute is launching a call for applications to recruit one person for the position of Project Manager. We are looking for a result-focused professional that contributes to CDI with his/her project management expertise, mainly in the following fields covered by our work:.... Read more
  slide
  Hapet Kërkesa për Thirrjen për Propozime që adresojnë nevojat energjitike në Portin e Durrësit
  14.01.2019
  Projekti PoWER hyn në një fazë të re bashkëveprimi me ndërmarrjet, bizneset e vogla dhe të mesme, profesionistët dhe hulumtuesit shkencorë të zonës së Adriatikut dhe Jonit. Titulli PoWER qëndron për ‘Portet si Faktorë Stimulues Kryesorë në Fushën e Sipërmarrjes’, i cili është një projekt i financuar nga BE, me synimin... Lexo më shumë
  slide
  Call for Expression of Interest – Graphic Designers Roster
  18.12.2018
  Cooperation and Development Institute is seeking to create a roster of qualified experts in the field of graphic design and data visualization who may be involved in its initiatives, projects, publications and different activities. This Roster will enable fast-track execution of specific design tasks.... Read more
  slide
  Konektiviteti në Ballkanin Perëndimor: Procesi i Berlinit pas Samitit të 2019 në Poznan - Rëndësia e lidhjes së mirë
  27.11.2018
  Më 19 nëntor 2018, Instituti për Bashkëpunim dhe Zhvillim në partneritet me Institutin Austriak për Çështje Ndërkombëtare (OIIP) dhe Ministrinë e Punëve të Jashtme të Austrisë organizuan në Vjenë takimin... Lexo më shumë
  slide
  Paneli i dytë "Thellimi dhe zgjerimi" - Tirana Connectivity Forum
  27.11.2018
  Moderatori i panelit, H. E. Erwan Fouere, Nënpunës i lartë në Qendrën për Studime të Politikave Evropiane në Bruksel, nisi diskutimin duke shpjeguar rëndësinë e thellimit dhe zgjerimit të Bashkimit Evropian. Ai argumentoi se ‘Ne mund të thellojmë procesin e integrimit në Bashkimin Evropian... Lexo më shumë
  slide
  Paneli i Parë "Reformimi dhe Negocimi" – Tirana Connectivity Forum 2018
  26.11.2018
  Diskutimi i ditës së dytë u përqëndrua në rëndësinë e konektivitetit si një mekanizëm konvergjence që kontribuon në reformat e Ballkanit Perëndimor dhe plotëson qasjen normative dhe institucionale të zgjerimit.
  Ambasadori i Austrisë në Shqipëri, z. Johann Sattler, nisi fjalën... Lexo më shumë
  slide
  Presidenti i Republikës së Shqipërisë Z. Ilir Meta dhe Ambasadori i BE në Tiranë Z. Luigi Soreca përshëndetin TCF’18.
  26.11.2018
  Dita e dytë e Tirana Connectivity Forum 2018 nisi me një fjalim të Presidentit të Republikës së Shqipërisë, Z. Ilir Meta. Ai nisi fjalimin e tij duke deklaruar se Procesi i Berlinit ka lehtësuar një ndërlidhje dhe ndërveprim më efikas midis 6 vendeve të Ballkanit Perëndimor... Lexo më shumë
  slide
  “Energjia: Bashkëpunimi Rajonal dhe Qeverisja e Mirë” – Paneli 3 i TCF 2018
  16.11.2018
  Paneli për Energjinë u përqendrua në bashkëpunimin rajonal në sektorin e energjisë, veçanërisht në hartimin e politikave rajonale për prodhimin dhe shpërndarjen e energjisë, si dhe në sfidat e zbatimit të projekteve të mëdha të Ballkanit Perëndimor. Paneli u moderua nga Z. Enio Civici, Drejtor i Scan TV në Shqipëri... Lexo më shumë
  slide
  “Rinia: Lidhja me vendlindjen”
  15.11.2018
  Ky panel u fokusua tek efektet anësore që ndërlidhja dhe integrimi shkaktojnë dhe si tematikë kryesore u trajtua çështja e emigrimit të të rinjve nga vendet e Ballkanit Perëndimor. Panelistët ishin të një mendimi se ky fenomen po dëmton procesin e zhvillimit në rajon dhe nivelin e zhvillimit social dhe ekonomik... Lexo më shumë
  slide
  Fokusi tek “Transporti: Kostot e rregullimit dhe sfidat e qeverisjes” në Eventin e parë të Tirana Connectivity Forum
  14.11.2018
  Paneli i parë i TCF ’18 u përqëndrua në arsyet pse nevojiten rrugë dhe hekurudha më të mira në Ballkan, sfidat e qeverisjes që hasen gjatë zbatimit të tyre, rëndësinë e përfshirjes së interesit të qytetarëve në investimet ose nevojën për të investuar... Lexo më shumë
  slide
  Çel punimet Edicioni i katërt i Tirana Connectivity Forum
  12.11.2018
  Forumi i Ndërlidhjes në Tiranë (TCF) u mbajt më 8-9 nëntor dhe krijoi hapësirën për një analizë të thellë të Procesit të Berlinit, Reformave në BE dhe zgjerimit të BE-së, duke u fokusuar në përfitimet, praktikat më të mira dhe sfidat e projekteve të ndërlidhjes në Ballkanin Perëndimor 6. Forumi u hap më fjalën mirëseardhëse të Z. Walter Glos – Drejtor i Zyrës i Fondacionit Konrad Adenauer në Shqipëri, i cili ... Lexo më shumë
  slide
  4th Tirana Connectivity Forum “Reforming, Deepening, Enlarging”
  08-09.11.2018
  This year’s event comes under a new format and name to continue the tradition of our annual Conference in ‘Berlin Process Series’, organized by Cooperation and Development Institute – CDI and supported by Konrad Adenauer Stiftung – KAS, Friedrich Ebert Stiftung – FES, and Hanns Seidel Stiftung – HSS.... Read more
  slide
  “Bashkimi Europian, Shqipëria dhe Ballkani Perëndimor: Kthimi i procesit të zgjerimit në një proces më të besueshëm”
  07.11.2018
  Anëtarësimi në Bashkimin Europian për disa vende të rajonit mund të duket në horizont, por duket vështirësisht të arrihet, të paktën në vitet që vijnë. Axhenda e reformës së BE-së dhe zgjedhjet e ardhshme të Parlamentit Europian.... Lexo më shumë
  slide
  “Siguri e Qëndrueshme: Roli i Rinisë në Bashkimin e Ndarjes”- Forumi Rinor Strategjik i Bledit
  27.09.2018
  Platforma e Bashkëpunimit Rinor të Ballkanit Perëndimor (WBYCP) ishte një ndër partnerët në organizimin e Forumit Rinor Strategjik të Bledit i cili u organizua në Lubjanë më 7-10 shtator. WBYCP ka mundësuar dhe .... Lexo më shumë
  slide
  Mbledhja e Dytë e konsorciumit të partnerëve të projektit “Portet si Faktorë Stimulues Kryesorë në Fushën e Sipërmarrjes” (PoWER)
  22.06.2018
  Instituti për Bashkëpunim dhe Zhvillim në partneritet me Bashkinë Durrës – të dy partnerë të projektit PoWER – organizuan mbledhjen e dytë të konsorciumit të partnerëve të projektit “Portet si Faktorë Stimulues Kryesorë në Fushën e Sipërmarrjes”.... Lexo më shumë
  slide
  ​Finalizon në Tiranë faza përmbyllëse e projektit trilateral “Ide dhe Aksione për Evropën: Energjia dhe Mjedisi në Shekullin e 21”
  06.06.2018
  Instituti për Bashkëpunim dhe Zhvillim (CDI) së bashku me Centre international de formation européenne (CIFE), Association Bourgogne Balkans Express dhe Environnement Sciences Po Dijon, me mbështetjen e Zyrës Franko-Gjermane për Rininë (OFAJ / DFJW), organizuan në Tiranë.... Lexo më shumë
  slide
  Projekti Rregullimi i Konektivitetit në Adriatikun e Jugut – Aktiviteti Hapës, 29 Maj
  04.06.2018
  Rregullimi i Konektivitetit në Adriatikun e Jugut (SAGOV) pati lançimin zyrtar më 29 Maj në Tiranë. Ky aktivitet hapës, mblodhi bashkë partnerët e projektit si edhe një sërë palësh të tjera te interesuara nga Italia, Shqipëria dhe Mali i Zi. Me rastin e aktivitetit hapës, SAGOV u prezantua dhe për publikun e gjerë..... Lexo më shumë
  slide
  Ndërlidhja në Ballkanin Perëndimor në fokus të Konferencës “Kohezioni ekonomik dhe social në Ballkanin Perëndimor”
  16 Maj 2018
  Në kuadër të Presidencës Bullgare të Këshillit Evropian, Komiteti Ekonomik dhe Social Evropian në bashkëpunim me TAIEX, organizoi në dt. 15 Maj Konferencën “Kohezioni ekonomik dhe social në Ballkanin Perëndimor“. Objektivi kryesor i konferencës... Lexo më shumë
  slide
  Konferenca Ndërkombëtare " Konsolidimi i Nismës Kineze të Brezit dhe Rrugës në Evropën Juglindore"
  7.05.2018
  Statusi aktual i pranisë së Kinës në Ballkanin Perëndimor si dhe përfshirjet e saj në politikat e rajonit u diskutuan gjërësisht në Konferencën Ndërkombëtare “Konsolidimi i Nismës Kineze të Brezit dhe Rrugës (BRI) në Evropën Juglindore”... Lexo më shumë
  slide
  Takim përgatitor i Forumit të Shoqërisë Civile përpara Samitit të Londrës
  02/05/2018
  Më 26 dhe 27 prill në Vjenë u zhvilluan takimet përgatitore për Samitin e Ballkanit Perëndimor - Londër 2018 me përfaqësues nga think tank dhe aktivistë të organizatave nga Ballkani Perëndimor. Lexo më shumë
  slide
  Ballkani Perëndimor dhe BE katër vite pas nisjes së Procesit të Berlinit: perspektiva në horizont, anëtarësim i afërt?”
  23.04.2018
  Drejtori i Kërkimit Shkencor në Institutin për Bashkëpunim dhe Zhvillim, Z. Ardian Hackaj, mori pjesë në tryezën e rrumbullakët “Ballkani Perëndimor dhe BE në katër vite pas nisjes së Procesit të Berlinit: perspektiva në horizont, anëtarësim i afërt?” më 19 Prill në Berlin. Lexo më shumë
  slide
  Procesi i Berlinit dhe të Rinjtë
  15.03.2018
  Forumi “Qytetarë të fuqishëm, komunitete të fuqizuara”, u mbajt dje pranë EU Info Center në Tiranë, dhe mblodhi të rinj nga të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor, Italia, Bullgari​a, Rumania dhe Greqia. Alba Brojka, hulumtuese shkencore pranë Institutit për Bashkpunim dhe Zhvillim, u ftua nga organizatorët e këtij forumi për të folur mbi sukseset dhe sfidat e Procesit... Lexo më shumë
  slide
  Mbahet në Dizhon faza e dytë e programit trilateral “Ide dhe Aksione për Evropën: Energjia dhe Mjedisi në Shekullin e 21”
  26.02.2018
  Instituti për Bashkëpunim dhe Zhvillim në bashkëpunim me Centre International de Formation Européenne (CIFE), Environnment Sciences Po, Association Bourgogne Balkans Express, me mbështetjen e Zyrës Franko-Gjermane për Rininë (OFAJ/DFJW)... Lexo më shumë
  slide
  Prezantohen gjetjet e studimit “Bashkëpunimi Ndër-Institucional në Fushën e Politikave kundër Korrupsionit”
  18.12.2017
  Instituti për Bashkëpunim dhe Zhvillim organizoi ditën e premte, data 15.12.2017, tryezën e rrumbullakët me temë “Bashkëpunimi Ndër-Institucional në Fushën e Politikave kundër Korrupsionit”. Qëllimi i tryezës ishte prezantimi i gjetjeve paraprake të studimit mbi situatën e bashkëpunimit ndër-institucional në Shqipëri... Lexo më shumë
  slide
  Mbahet në Berlin Programi Trilateral “Ide dhe Aksione për Evropën: Energjia dhe Mjedisi në Shekullin e 21”
  26.11.2017
  Instituti për Bashkëpunim dhe Zhvillim dhe partnerët e tij, Centre international de formation européenne (CIFE), Association Bourgogne Balkans Express, Environnment Sciences Po, me mbështetjen e Zyrës Franko-Gjermane për Rininë (OFAJ/DFJW), organizuan në Berlin, në datat 25 Nëntor – 1 Dhjetor 2017, fazën ...
  Lexo më shumë
  slide
  Konferenca e tretë e Tiranës mbi Procesin e Berlinit “Nga Trieste në Londër: Vlerësim mbi ecurinë dhe të ardhmen e Procesit te Berlinit”
  15/11/2017
  Edicioni i tretë i Konferencës së Tiranës mbi Procesin e Berlinit (KTPB) “Nga Trieste në Londër: Vlerësim mbi ecurinë dhe të ardhmen e Procesit te Berlinit”, u organizua më 9-10 nëntor në Tiranë...
  Lexo më shumë
  slide
  “Ndërlidhja e të rinjve si faktor shtytës i zhvillimit në Ballkanin Perëndimor”
  09/11/2017
  Instituti për Bashkëpunim dhe Zhvillim, në partneritet me Fondacionin Hanns Seidel, organizuan më 9 nëntor 2017, aktivitetin me temë “Ndërlidhja e të rinjve si faktor shtytës i zhvillimit në Ballkanin Perëndimor”.
  Lexo më shumë
  slide
  Tryezë e rrumbullakët “Bashkëpunimi Shqipëri-Kinë në kuadër të nismave të bashkëpunimit “Brezi dhe Rruga” dhe “16+1””
  31/10/2017
  Me tryezën e rrumbullakët “Bashkëpunimi Shqipëri-Kinë në kuadër të nismave të bashkëpunimit “Brezi dhe Rruga” dhe “16+1””, Instituti për Bashkëpunim dhe Zhvillim (CDI) filloi sot një cikël aktivitetesh mbi Shqipërinë dhe Ndërlidhjen Lindore. Lexo më shumë
  slide
  Thirrje për aplikim
  27/09/2017
  Centre international de formation européenne (CIFE, Nisë/Berlin), Instituti për Bashkëpunim dhe Zhvillim (CDI,Tiranë), Bourgogne Balkans Express Association (Dizhon) dhe  SciencesPo Environnement (Dizhon) kanë kënaqësinë të prezantojnë projektin e mbështetur nga Zyra Franko- Gjermane për Rininë (OFAJ/DFJW): Lexo më shumë
  slide
  Prezantimi i gjetjeve të kërkimit "Sfidat e re-integrimit të azilkërkuesve shqiptarë të kthyer nga Gjermania 2014-2017”
  26.09.2017
  Ekipi kërkimor i Institutit për Bashkëpunim dhe Zhvillim (CDI) dhe Fondacioni Hanns Seidel prezantuan pjesën e dytë të studimit mbi migrimin e fundit shqiptar në Gjermani, sfidat pas kthimit dhe fenomenin e re-integrimit ... Lexo më shumë
  slide
  Tryeza "Pas Samitit të Triestes: Arritjet dhe sfidat e Shqipërisë në rrugëtimin e saj drejt BE-së" me te Ftuarin e Nderit Europarlamentarin dhe Raportuesin për Shqipërinë në PE Knut Fleckenstein!
  19.09.2017
  Sot u zhvillua një diskutim frymëzues dhe konstruktiv me Z. Knut Fleckenstein në tryezën e rrumbullakët "Pas Samitit të Triestes: ... Lexo më shumë
  slide
  Thirrje e hapur për hulumtues të rinj
  29.07.2017
  Instituti për Bashkëpunim dhe Zhvillim (CDI) hap Thirrjen për Hulumtues të rinj, të cilët kanë dëshirë të angazhohen në përgatitjen e tre hulumtimeve të fokusuara në fushat tematike:
  1. Migrimi, kthimi dhe re-integrimi i të rinjve;
  2. Bashkëpunimi rinor rajonal;
  3. Bashkëpunimi Ekonomik Rajonal: flukset....
  Lexo më shumë
  slide
  Evropa dhe Rruga e Mëndafshtë (Brezi dhe Rruga): zhvillimet dhe sfidat
  10.07.2017
  Brezi dhe Rruga, emri modern i Rrugës së Mëndafshit, është një iniciativë e prezantuar nga Kina. Ajo nis nga Kina dhe përfundon në Evropë, pasi ndahet në dy pjesë: një hekurudhë që përshkon gjithë Azinë dhe një linjë detare që fillon nga Kina dhe lidh Pakistanin....
  Lexo më shumë
  slide
  Forum Reflektimi: “Ballkani Perëndimor në Bashkimin Evropian: Perspektivat e një rajoni në Evropë?”
  03.07.2017
  Më 26-27 Qershor 2017, Instituti për Bashkëpunim dhe Zhvillim mori pjesë në edicionin e dytë të Forumit të Reflektimit, mbajtur në Trieste, duke i paraprirë Samitit të Triestes mbi Ballkanin Perëndimor që do të zhvillohet në datën 12 Korrik 2017. ....
  Lexo më shumë
  slide
  “Kontributi i shoqërisë civile në progresin e demokracisë”
  15/06/2017
  Instituti për Bashkëpunim dhe Zhvillim organizoi në Tiranë më 15 qershor 2017 një "Breakfast Talk" me temën “Kontributi i shoqërisë civile në progresin e demokracisë”, në kuadër të projektit rajonal "Demokracia në progres", mbështetur nga European Fund for the Balkans. Lexo më shumë
  slide
  Forumi i Shoqërisë Civile në Tiranë 26-28 Prill 2017
  26/04/2017
  Instituti për Bashkëpunim dhe Zhvillim, në bashkëpunim me Fondin Europian për Ballkanin, Fondacionin ERSTE dhe Fondacionin Friedrich Ebert, organizuan Forumin e Shoqërisë Civile (FShC) në Ballkanin Perëndimor, i cili zhvilloi punimet në Tiranë, nga data 26 deri më 28 prill 2017.... Lexo më shumë
  slide
  Prezantimi i studimit "Monitorimi i Procesit të Berlinit: nga Parisi në Trieste" në Konferencën mbi Vlerësimin Përmbledhës përpara Samitit të Triestes
  11/04//2017
  Forumi për Marrëdhëniet Ndërkombëtare të Lëvizjes Evropiane në Serbi dhe Fondacioni Friedrich Ebert (FES - Beograd) organizuan në Beograd më 11 prill 2017, Konferencën mbi Vlerësimin Përmbledhës... Lexo më shumë
  slide
  Konferenca Ndërkombëtare “The Western Balkans in the European Union: Enlargement to what, accession to what?”
  05/04/2017
  Më 5 Prill u organizua në Romë, Itali, Konferenca Ndërkombëtare “The Western Balkans in the European Union: Enlargement to what, accession to what?”. Konferenca u zhvillua pas përvjetorit të 60-të të Traktatit të Romës.... Lexo më shumë
  Programi i Konferencës mund të konsultohet këtu
  PrevNextFushat e programeve

Politika Publike

Integrimi Evropian

Zhvillimi Rajonal

Kohezioni Social


Iniciativa kryesorePublikime